Veel gestelde vragen fysiotherapeut

Waar moet een goed CV aan voldoen

Waar moet een goed CV aan voldoen, die vraag krijgen we vaak bij Fydalo. De belangrijkste richtlijnen hebben we hier voor je opgenomen. 

CV (curriculum vitae) (levensloop). Maximaal twee A4 tjes

Personalia

Noem bij de persoonlijke gegevens alleen informatie zoals je naam, adres, telefoon (vast en mobiel), e-mailadres, geboortedatum (en -plaats), M/V, eventueel een (zakelijke) foto.

Profiel

In een profiel staan je ambities en vaardigheden zodat men snel een indruk van je heeft. Het zijn twee of drie zinnen waarin je omschrijft wie je bent en wat je ambities zijn. Dit is niet je motivatie, die hoort thuis in je brief.

Stuur je CV vrijblijvend naar Samantha van Fydalo, dan geeft zij vrijblijvend aan of deze goed is opgebouwd. info@fydalo.nl 

 

lees verder

Scholing

Je verder ontwikkelen en bijblijven in je vakgebied vindt Fydalo erg belangrijk. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

CME Online, je kunt met korting online studeren bij CME-online. 50% korting als je net bent afgestudeerd en anders 25%korting   zie link

  • Fydalo en het NPi hebben een samenwerking waarbij iedereen die bij Fydalo is ingeschreven maandelijks een aanbieding krijgt om tegen een gereduceerd tarief een cursus bij het NPi te volgen. Heb je de afgelopen 12 maanden kort of langer via Fydalo gewerkt, dan krijg je een korting van bijna  50% op de reguliere cursusprijs. Kijk hier voor de laatste aanbiedingen
  • Gericht scholingsverzoek, heb je via ons gewerkt, en wil je een specifieke cursus volgen, dan kan Fydalo je hierbij steunen. Bel hiervoor naar Fydalo.
  • Training ‘on the job’, bijvoorbeeld een meeloopdag
  • Maak kennis met de patientenvolgsystemen FysioRoadmap en/of Abakus
Reserveringen

Vakantie en vrije dagen
Als je werkt bouw je vakantiedagen op over ieder uur dat je werkt. Werk je 40 uur per week dan bouw je 200 vakantie uren (25 vakantiedagen a 8 uur) per jaar op. Werk je minder dan 40 uur dan heb je recht op vakantie naar rato. 
Je kunt alleen vakantie uren opnemen als je voldoende vakantie uren hebt opgebouwd. Voor het opnemen van vakantie is toestemming nodig van de opdrachtgever waar je tewerkgesteld bent. Heb je toestemming vul dan op het werkurenbriefje op de desbetreffende dag het aantal vakantie uren in die je wenst op te nemen. Met de uitbetaling van het desbetreffende werkurenbriefje worden de vakantie uren uitbetaald.

Feestdagen
Naast de vakantiedagen heb je recht op doorbetaling van je feitelijke salaris op feestdagen waarop je anders zou werken.

 Vakantiebijslag
Je hebt recht op 8% vakantiebijslag over je feitelijke salaris. Fydalo reserveert de opgebouwde vakantiebijslag. In de week van 1 juni wordt automatisch de gereserveerde vakantiebijslag uitbetaald. Stop je eerder met werken via Fydalo, dan krijg je je vakantiebijslag ook automatisch bij de eindafrekening uitbetaald.

Kort verzuim en buitengewoon verlof
In een aantal bijzondere situaties heb je het recht op kort verzuim (bijvoorbeeld voor een doktersbezoek) en buitengewoon verlof (bijvoorbeeld voor een trouwdag). Voor de vergoeding van kort verzuim en buitengewoon verlof reserveert Fydalo een vast percentage van het bruto salaris. Stop je met werken voor Fydalo, dan wordt het tegoed automatisch uitbetaald.

De arbeidsovereenkomst

Je werkt op basis van een uitzendovereenkomst (in fase A) Het uitzendbeding is van toepassing; dit betekent dat als de opdracht afloopt, de uitzendovereenkomst automatisch eindigt In fase A bestaat recht op salaris over de gewerkte uren. Fase A duurt maximaal 78 gewerkte weken. Vooraf wordt de opdracht met je besproken en ontvang je een bevestiging van uitzending.

Pensioen

Fydalo is in 2012 vrijgesteld voor afdracht pensioenpremie aan STipp (het pensioenfonds voor uitzendbureaus) omdat fysiotherapeuten een eigen pensioenfonds hebben, namelijk Stichting Pensioenfonds Fysiotherapie (SPF).

Iedere fysiotherapeut behoort zichzelf aan te melden bij de Stichting Pensioenfonds Fysiotherapie waar de fysiotherapeut zelf de pensioenafdracht moet regelen.

 

Ziek en betermelding


Ben je ziek dan meld je dit bij de opdrachtgever waar je werkt en bij Fydalo. Wij geven je ziekmelding door aan FlexCom4. Fydalo is eigenrisicodrager voor de Ziektewet en heeft FlexCom4 opdracht gegeven zorg te dragen voor de uitvoering van alle wettelijke verplichtingen die daaruit voortvloeien. FlexCom4 draagt namens Fydalo dan ook zorg voor de verzuimadministratie, claimbeoordeling ziektewet, reïntegratie naar werk en vaststelling van het ziekengeld. FlexCom4 verzorgt de eventuele betaling van het ziekengeld, conform de bepalingen in de CAO voor Uitzendkrachten. (lees het verzuimreglement)

 

 

 

Betermelding
Zodra je beter bent meld je dit bij Fydalo (0172 – 233 013) ook als je niet meer via ons aan het werk gaat.

Het salaris

Je bruto uursalaris wordt per opdracht met je afgesproken. Op de bevestiging staat je bruto uursalaris vermeld. Je salaris wordt wekelijks op donderdag betaald, aan de hand  van het door de opdrachtgever geaccordeerde werkurenbriefje. Je salarisspecificatie ontvang je op donderdagmiddag per mail. Deze is ook online te raadplegen op Mijn Fydalo.

Jaaropgave

In week 4 van ieder jaar ontvang je per mail jouw jaaropgave. Deze kan je ook online raadplegen op Mijn Fydalo

CAO Uitzendkrachten

Aan het werk via ons als uitzendkracht, gedetacheerde of payroll. De ABU CAO is van toepassing.  De nieuwste versie is hier te "lezen" (113 pagina's ...) CAO of kijk op deze link

Als je vragen hierover hebt, bel of mail Fydalo.

Fydalo is het enige bemiddelingsbureau voor fysiotherapeuten die lid is van de ABU. Voor jou en de praktijk een zekerheid dat het werk goed geregeld is. lees verder

Belasting terugvragen

Heb je je jaaropgave(n) ontvangen, doe dan aangifte inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. Veelal heb je recht op teruggave.

Inschrijving kwaliteitsregister

In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. De kosten voor CKR registratie bedragen € 121,-- als je lid bent van het KNGF en
€ 242,-- als je geen lid bent. zie KNGF

In overleg met Fydalo kan Fydalo een bijdrage geven voor CKR registratie, dit met name als je via Fydalo aan de slag gaat bij een pluspraktijk en registratie is vereist en je bent nog niet CKR-geregistreerd. 

Beroepsethiek fysiotherapeut

 

Als je via Fydalo als fysiotherapeut aan de slag gaat, verwachten we dat je werkt conform de door het KNGF opgestelde beroepsethiek voor de fysiotherapeut.

Lees hier het document "Beroepsethiek en Gedragsregels voor de Fysiotherapeut" van het KNGF. lees verder

Nieuwe vacatures

Nieuwe vacatures komen dagelijks binnen bij Fydalo. Wij gaan op zoek naar geschikte kandidaten conform de eisen vanuit de praktijk. Wil je dat we je hiervoor benaderen, schrijf je dan gratis en vrijblijvend in. inschrijven

Wil je ook dagelijks de nieuwe vacatures in jouw omgeving in je mail-box, meld je dan aan bij de vacature-alert.

Nieuwe vacatures komen ook op facebook en twitter, volg ons daarop en blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws.

Staat het antwoord op je vraag niet tussen de veelgestelde vragen

Als je telefonisch contact met ons opneemt heb je direct antwoord.
telefoonnummer 0172 – 233 013.

dagelijks nieuwe vacatures in je mailbox ontvangen?

aanmelden vacature-alert

contact

Kom in contact met ons.
Bel 0172 - 233 013 of verstuur een terugbelverzoek.

* Verplichte velden